Perkuliahan semester 5 baru aja dimulai, mata kuliah baru, dosen baru, pacar baru,,eh(yg trakhir ngaco tuh,,ehhe), pokoknya lumayan banyak hal baru. Eh, mahasiswa baru juga sih,,ehm,,ehm,,TP2 mode On.

Udah, daripada ngelantur, kembali lagi ke judul postingan diatas. Lamaran kerja. Pokoknya semua hal yang berhubungan dengan birokrasi melamar suatu pekerjaan, akan aku bahas(tentunya dalam bahasa inggris,,kan di mata kuliah bahasa inggris-ku lagi diajarin). Oh ya, ga lupa, dosen english-ku sekarang bu Susi (ga tau nama lengkapnya,,maap buuuu).

Setelah browsing lumayan lama(fesbukan yang bikin lama,,hehe), akhirnya nemu juga. Lumayan banyak sih, tapi setelah proses pertimbangan yang sangat-sangat matang (sampe gosong), akhirnya aku bikin deh “job application letter” versi alpha-ku ini.

ENGLISH

Job Vacancy :

Join with us, MK, as . You have to: – understood PHP on OOP and debugging – easy to read and explain code – understood MYSQL – understood logic programming – fast and active learning – fresh graduate are welcame . job available for: D3 , S1 degree majoring Ilmu Komputer ,teknik informatika (minimum job experience: 1 year experience , fresh graduate)

Application Letter :

I am writing to apply for the programmer position advertised in the MK. As requested, I am enclosing a completed job application, my certification, my resume and three references.

The opportunity presented in this listing is very interesting, and I believe that my strong technical experience and education will make me a very competitive candidate for this position. The key strengths that I possess for success in this position include:

  • I have successfully designed, developed, and supported live use applications
  • I strive for continued excellence
  • I provide exceptional contributions to customer service for all customers

With a BS degree in Computer Programming, I have a full understanding of the full life cycle of a software development project. I also have experience in learning and excelling at new technologies as needed.

Please see my resume for additional information on my experience.

I can be reached anytime via my cell phone, 0856-4522-1810. Thank you for your time and consideration. I look forward to speaking with you about this employment opportunity.

Sincerely,

M.Syamsul Hudha

Yahh segitu juga udah lumayan kan,,yang penting jadi “job application letternya”😄

Source : idjobseeker.org , about.com